Haal het maximale uit je kamer

 

Haal het maximale uit je mini studentenkamer

Op kamers gaan is leuk, tenminste voor de meeste nieuwe studenten. Voor het eerst op jezelf wonen, je eigen plek. Maar je kamer inrichten kan best lastig zijn, zeker als je van 12m2 iets gezelligs moet maken. Er moet een bed in, een bureau en als het kan wil je ook nog ergens kunnen zitten. Hoe doe je dat, een kleine studentenkamer inrichten, zodat je er met plezier tijd in doorbrengt? Hieronder een aantal tips die je helpen het maximale uit je kleine studentenkamer te halen.


Slapen

Als je een kleine studentenkamer moet inrichten is het belangrijk om je meubels slim te kiezen. Dus denk niet dat je dat tweepersoonsbed, die driezitsbank en een grote eettafel wel in die ruimte gaat krijgen. Een opklapbed is ideaal om ruimte over te houden. Zo kun je eventueel een kleine zithoek creëren naast of voor je opklapbed, of ruimte overhouden voor een bureau. Afhankelijk van de kamer kun je voor een verticale of -horizontale bed kiezen.


Zitten

Als het past, is het wel fijn om een bank te hebben op je kamer. Zo lijkt je hok iets minder op een slaapkamer en hoef je je bed niet steeds ook als zitplek te gebruiken. klap je bed dicht en je zult versteld staan hoeveel ruimte je opeens overhoudt voor andere dingen. Dit vergt wel een beetje opruimdiscipline elke ochtend om je bed weer op te klappen en de lakens op te vouwen. Toch kan het een ideale oplossing zijn voor studenten die hun kleine studentenkamer toch leuk willen inrichten.

 

Studeren

Waarom ging je ook alweer op kamers wonen? Precies! Een fatsoenlijke plek om te studeren heb je dus echt nodig in je kamer. Bekijk onze opties en zie hoeveel u kunt besparen aan ruimte.